Laatst bijgewerkt: 28 november 2018

Docenten

Minke Elisa Brands

docentminke


Minke Elisa Brands studeerde af aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en de Vaganova Ballet Academie, St. Petersburg in Rusland. Zij werkte gedurende tien jaar o.a. bij Het Nationale Ballet en De Rotterdamse Dansgroep als ook in musicals, opera’s, en shows. In 2002 studeerde zij af aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) als choreograaf. In 2003 richtte zij stichting DC 1 II High op, een creatief dansgezelschap dat naast dans ruimte biedt aan andere kunstdisciplines zoals live zang & musiceren, live tekenen en het gebruik van decor, projecties en kostuums. www.minkeelisabrands.nl 

 

Minke geeft ballet, spitzen en moderne dans. 

 

Anneroos Rijsdijk

docentanneroosAnneroos Rijsdijk studeerde in 2014 af aan het Nova College Dans te Haarlem als uitvoerend danser en dansdocent. Ze heeft tijdens haar studie o.a. stage gelopen aan de balletacademie Liceul de Coregrapie Floria Capsali in Boekarest en gewerkt voor choreografen in binnen-en buitenland. Als docent heeft zij zich verdiept in het lesgeven van algemeen dansante vorming, moderne dans, klassiek ballet en improvisatie aan alle leeftijden. Aandacht voor bewustzijn van het lijf en ruimte, ontwikkeling van eigen creativiteit en stimuleren van muzikaliteit komen samen in een plezierige les.

 

 Anneroos geeft kinderdansles, ballet en moderne dans.

 

 

 

Thami Joe Fischer 

(danser & free-runner & acrobat & docent)

docentthamiThami Joe Fischer studeerde af als uitvoerend danser aan Codarts in Rotterdam. 
Na een jeugd met ouders in de acrobatiek begon Thami op zijn zeventiende  met dans in de schakelklas van Codarts. In 2010 studeerde hij af. Op Codarts trainde Thami ballet, modern en modern/jazz, met toevoeging van partnering en improvisatie. Hij danste o.a. voor Lenneke Mietes, Thom Stuart, Andre Gingras (Danceworks Rotterdam/Andre Gingras), Erik Kaiel en Aya. De laatste tijd werkt hij eveneens met een lichte vorm van parcours en stuntwerk dat hij kan toepassen binnen de voorstellingen. Daarnaast geeft Thami lessen/workshops aan amateurs en professionals in moderne dans, lichte acrobatiek, acroyoga en de beginselen van parcourstraining. Sinds 2016 ook bij Dans Atelier 42.
Thami heeft als professional met Minke Elisa Brands gewerkt en gedanst in Oceania, Zingende Beelden 2015 & 2017, Razende Roelant, Parade Paden, Belle & Bouke (Nieuwjaarsconcert 2018) en Fluisterkind.

Thami geeft moderne dans. 

 

Anastasia Kostner

(danser & docent)

docentanastasiaAnastasia Kostner, oorspronkelijk afkomstig uit Noord Italië, studeerde aan het Institute of Dance Arts in Linz en aan het Laban Center in Londen. Onlangs studeerde zij Cum Laude af met een Master of Arts pedagogiek moderne dans aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt am Main. 

Op zoek naar de onderliggende betekenis van beweging en dans, ligt haar focus op de lichamelijke aspecten van danstechniek. Hierbij put zij inspiratie uit yoga, Alexander techniek, Bartenieff Fundamentals en Rolfing. Bij de ontwikkeling van haar eigen dansidioom werkt zij regelmatig samen met musici en beeldend kunstenaars.
 Voorbeelden hiervan waren te zien op het Jeunesse Festival in Italië, in Choreographic Captures in München, op het Bloomsbury Festival in London, CaDans Festival in Den Haag, en Dance Camera West in Los Angeles.
 Ook danste zij in haar eigen choreografieën op het Alps Move Festival in Italië, GTF in Gießen en Sommerwerft in Frankfurt. Anastasia werkt sinds 2013 op projectbasis met Minke Elisa Brands in o.a. 27th Character, Zingende Beelden 2015 & 2017.

 

 

 

 

 (fotografie Laura Wijnbelt)

  1. Vragen? Stuur een berichtje